Info anti- slipcursus bestelwagentraining 3 uur

Theorie

Tijdens de theorie leer je alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe je moet handelen als je auto toch nog onverhoopt in een slip zou raken.

Praktijktraining

Algemene voertuigbeheersing
Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding en stuurtechniek.

Corrigeren van de voor- en achterwielslip.

Je doet ervaring op met de voorwiel -en achterwielslip en leert deze te voorkomen en te corrigeren. Een prima training om je vaardigheden te vergroten.

Rem -en uitwijkoefeningen op nat en glad wegdek

Je leert op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Anti-Blokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten op nat en glad wegdek.

Remmen –en uitwijken op een hellingbaan met glad wegdek

Deelnemers leren op hellingbaan met glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens rem -en uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

Duur van de anti slipcursus

4 uur

Slipcursus met eigen auto

Driving Company adviseert de deelnemers de slipcursus in eigen auto te volgen. Dat is immers de auto waarmee je onderweg bent. Elke auto heeft specifieke rijeigenschappen waarmee je tijdens de slipcursus leert omgaan. Daarnaast zijn alle locaties waarvan wij gebruik maken zodanig aangelegd dat er geen slijtage aan de auto plaatsvindt.

Auto huren?

Natuurlijk is het ook mogelijk een auto te huren. Alleen mogelijk bij trainingscentrum Lelystad.
Huurprijs € 150,- Exclusief 21% BTW. Maximaal 3 personen.

Certificaat

De training is inclusief koffie en thee. De anti slipcursus wordt afgesloten met een certificaat.

De mooiste locaties van Nederland

Deze training wordt gegeven op het rijvaardigheidscentrum Lelystad of het testcentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Lelystad. De mooiste en veiligste rijvaardigheidscentra van Nederland.

Vraag een offerte aan