Anti- slipcursus bestelwagentraining 4 uur

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die regelmatig in een (beladen) bestelauto rijdt.

Rijden in een bestelauto is een zaak van gewicht. Immers, de lading en de manier waarop de auto is beladen bepalen in belangrijke mate het rijgedrag.

Theorie

Tijdens de theorie leer je alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe je moet handelen als je auto toch nog onverhoopt in een slip zou raken.

Praktijktraining

Algemene voertuigbeheersing
Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding en stuurtechniek.

Corrigeren van de voor- en achterwielslip

Je doet ervaring op met de voorwiel -en achterwielslip en leert deze te voorkomen en te corrigeren. Een prima training om je vaardigheden te vergroten.

Rem -en uitwijkoefeningen op nat en glad wegdek

Je leert op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Anti- blokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten op nat en glad wegdek.

Onder- en overstuur oefening

Deelnemers leren  in deze oefening het verschil tussen een onder- en overstuur situatie te herkennen en te beheersen. Zij leren risico’s goed in te schatten. Daarnaast leer je de juiste technieken om de controle over je voertuig  te behouden. Verder zullen systemen als ASR en ESP worden behandeld

Duur van de anti- slipcursus

4 uur

Slipcursus met eigen auto

Driving Company adviseert de deelnemers de slipcursus in eigen auto te volgen. Dat is immers de auto waarmee je onderweg bent. Elke auto heeft specifieke rijeigenschappen waarmee je tijdens de slipcursus leert omgaan. Daarnaast zijn alle locaties waarvan wij gebruik maken zodanig aangelegd dat er geen slijtage aan de auto plaatsvindt

Auto huren?

Natuurlijk is het ook mogelijk een auto te huren.
Huurprijs: € 150,- inclusief 21% BTW. Maximaal 3 personen

Certificaat

De training is inclusief koffie en thee. De anti slipcursus wordt afgesloten met een certificaat.

De mooiste locaties van Nederland

Deze training wordt gegeven op het Testcentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Lelystad. De mooiste en veiligste rijvaardigheidscentrum van Nederland.

Prijs € 149,-  p.p. inclusief 21% BTW

Boek hier