Info anti- slipcursus bestelwagen 4 uur

Rijden in een bestelauto is een zaak van gewicht. Immers, de lading en de manier waarop de auto is beladen bepalen in belangrijke mate het rijgedrag.

Doel van de training
Het doel van deze rijvaardigheidstraining is het perfectioneren van de rijstijl, verminderen van het risicogedrag en het verbeteren van het verkeersinzicht.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor iedereen die regelmatig in een (beladen) bestelauto rijdt.

Inhoud rijvaardigheidstraining
De training begint met een korte klassikale uitleg. Daarna gaat u de kennis in de praktijk toepassen. Het accent ligt op het verhogen van de rijvaardigheid en het verbeteren van de risicoperceptie.

Theorie
Tijdens de theorie leer je alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe je moet handelen als je auto toch nog onverhoopt in een slip zou raken.

Praktijktraining
Algemene voertuigbeheersing
Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding en stuurtechniek.

Corrigeren van de voor- en achterwielslip.
Je doet ervaring op met de voorwiel -en achterwielslip en leert deze te voorkomen en te corrigeren. Een prima training om je vaardigheden te vergroten.

Rem -en uitwijkoefeningen op nat en glad wegdek
Je leert op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Anti-Blokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten op nat en glad wegdek.

Onder- en overstuur oefening
In deze oefening leer je het verschil tussen onder- en overstuur situaties te herkennen en te beheersen en de risico’s goed in te schatten. Daarnaast leer je de juiste technieken om de controle over je voertuig  te behouden. Verder zullen systemen als ASR en ESP worden behandeld.

Duur van de anti- slipcursus
4 uur

Slipcursus met eigen auto of auto Driving Company
Driving Company adviseert de deelnemers de slipcursus in eigen auto te volgen. Dat is immers de auto waarmee je onderweg bent. Elke auto heeft specifieke rijeigenschappen waarmee je tijdens de slipcursus leert omgaan. Daarnaast zijn alle locaties waarvan wij gebruik maken zodanig aangelegd dat er geen slijtage aan de auto plaatsvindt. Natuurlijk is het ook mogelijk een auto huren. € 120 euro per bestelbus.

Certificaat
De training is inclusief koffie en thee. De anti slipcursus wordt afgesloten met een certificaat.

De mooiste locaties van Nederland
Deze training wordt onder andere gegeven op  het rijvaardigheidscentrum Lelystad of het testcentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Lelystad. De mooiste en veiligste rijvaardigheidscentra van Nederland.

Prijs inclusief 21% BTW

Boek hier

Zakelijk? Vraag een offerte aan