Info rijstijlanalyse personenauto

Rijstijlanalyse
U bent als werkgever natuurlijk benieuwd naar de rijkwaliteiten van uw personeel. Zij rijden immers dagelijks op de weg met uw dure lease- en/of bedrijfswagens en worden geconfronteerd met diverse, soms gevaarlijke, verkeerssituaties. Maar u denkt als werkgever natuurlijk ook aan het milieu én u wilt kosten besparen. Dat kan. Laat uw personeel meedoen aan onze rijstijlscan waarbij zij waardevolle tips krijgen over hun rijstijl en rijgedrag. Het gaat niet zozeer om goed of fout maar meer om samen met de deelnemer te kijken waar het (nog) beter kan.
U levert hiermee een bijdrage aan de verkeersveiligheid en de veiligheid van uw personeel volgens de normen van de ARBO-wet.

In-Company
De rijstijlanalyse vindt plaats in de eigen lease- of bedrijfswagen en duurt een uur en een kwartier. Het startpunt van de rijstijlscan is uw eigen bedrijf zodat u uw personeel niet te lang hoeft te missen.
Elke deelnemer ontvangt na de test een uitslagformulier met zijn of haar resultaten. U weet na de test zeker of uw personeel over de juiste rijvaardigheid en mentaliteit beschikt om veilig de weg op te gaan.

Hierbij zal voornamelijk aandacht worden besteed aan:

  • Juiste rijtechniek
  • Defensief rijden
  • Verkeersinzicht
  • De ‘taal van de weg’
  • Het nieuwe rijden.

De rijstijlanalyse en advies is gebaseerd op vier pijlers te weten: bewustwording, mentaliteitsverandering, gedragsverandering, voertuigbeheersing.

Bewustwording
Door onze trainingsmethode zullen uw medewerkers/sters bewustwording en gevaarherkenning ontwikkelen en krijgen zij inzicht in de oorzaken die leiden tot ongelukken.

Mentaliteitsverandering
Bewustwording geeft hen inzicht en draagt bij aan positieve mentaliteitsverandering.

Gedragsverandering
Met de juiste mentaliteit werken wij met hen aan gedragsverandering die nodig is om een betere- en veilige chauffeur te worden.

Voertuigbeheersing
Tijdens de praktijkanalyse op de openbare weg zal aan de deelnemer/ster advies worden gegeven over hoe men, indien nodig, de rijstijl kan verbeteren en aanpassen.