Info anti- slipcursus vrachtauto

Doelstelling

Het doel van de slipcursus is ervoor te zorgen dat vroegtijdig krachten en gevaren worden herkend, zodat u een ongeval kunt voorkomen. Er wordt ruim aandacht geschonken aan stuur, rem- en uitwijktechnieken. Daarnaast wordt ingegaan op de invloed van lading op de rijeigenschappen van de bus/vrachtauto.

Inhoud van de anti- slipcursus
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijkoefening
  • Corrigeren achter- en voorwielslip
  • Hellingbaan oefening op glad wegdek
Theorie

Tijdens de theorie leert u alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe u moet handelen als de vrachtauto toch nog onverhoopt in de slip zou raken.

Inhoud praktijk

Algemene voertuigbeheersing

Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding, stuurtechniek en kijktechniek.

Noodstoptraining op nat wegdek

Deelnemers leren op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Anti-Blokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten. Daarnaast de juiste stuurcorrectie uit te voeren bij uitwijkmanoeuvres.

Corrigeren voor- en achterwielslip op glad wegdek

Je doet ervaring op met de voorwiel -en achterwielslip en leert deze te voorkomen en te corrigeren. Een prima training om je vaardigheden te vergroten.

Remmen –en uitwijken op een hellingbaan op glad wegdek

Deelnemers leren op een hellingbaan met glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens rem -en uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

Duur

09.00- 16.15 uur

Inclusief

Koffie, thee en een lunch

Certificaat

De anti slipcursus wordt afgesloten met een certificaat.

Locatie

Lelystad

Voertuigen

Eigen voertuigen

Certificering

Deze training is niet gecertificeerd voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). Indien u een soort gelijke training wilt volgen die wel is geregistreerd voor de richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) kunt u kiezen voor de training Verkeersveiligheid 1.

Vraag een offerte aan