Info anti- slipcursus vrachtauto

De cursussen worden gegeven op opleidingscentra die voldoen aan de huidige normen. De centra zijn voorzien van slip- vlakken.

Doelstelling
Het doel van de slipcursus is ervoor te zorgen dat vroegtijdig krachten en gevaren worden herkend, zodat u een ongeval kunt voorkomen. Er wordt ruim aandacht geschonken aan stuur, rem- en uitwijktechnieken. Daarnaast wordt ingegaan op de invloed van lading op de rijeigenschappen van de bus/vrachtauto.

Inhoud van de slipcursus

Theorie
Tijdens de theorie leert u alles over waarnemen, gevaarherkenning, de juiste zit- en stuurhouding, remtechniek en hoe u moet handelen als de vrachtauto toch nog onverhoopt in de slip zou raken.

Praktijktraining
Algemene voertuigbeheersing
Oefeningen gebaseerd op juiste zithouding, stuurtechniek en kijktechniek.

Uitwijkoefeningen
Deelnemers leren op glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

Nood stoptraining
Deelnemers leren op de juiste wijze waar te nemen, te reageren en het Anti- Blokkeersysteem (ABS) optimaal te benutten.

Duur
De anti- slipcursus voor vrachtwagens ‘Verkeersveiligheidstraining’ duurt effectief 7 uur, aanvang om 8:00 of 10:00 uur.

Inclusief: koffie/thee, lunch en een certificaat

Locatie: Lelystad.

Voertuigen: eigen voertuigen.

Certificering
U krijgt een certificaat op naam. Deze training is niet gecertificeerd voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). Indien u een soort gelijke training wilt volgen die wel is geregistreerd voor de richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) kunt u kiezen voor de training Verkeersveiligheid 1.

Voorwaarden
Onze Algemene Voorwaarden zijn op alle overeenkomsten van toepassing.