Info veilig werken met de vrachtwagen

Dat veilig werken prioriteit heeft bij de vakbekwame beroepschauffeur staat buiten kijf. Maar wat houdt veilig werken nu precies in? De chauffeur staat hierin centraal aangevuld met de verschillende aspecten van zijn vak: voertuigcontrole op eventuele technische gebreken, optimale spiegelafstelling en het vaststellen van de dode hoek, uitzwaai, kennis maken met de werking van de aanwezige actieve veiligheidssystemen, remtechnieken onder wisselende omstandigheden etc. Allemaal kennis en vaardigheid die voor het veilig kunnen uitvoeren van de werkzaamheden van een hedendaagse beroepschauffeur onmisbaar zijn.

Tijdens deze praktijktraining besteden wij onder andere aandacht aan
  • voertuigcontrole voor vertrek              |
  • Noodstop stroef wegdek
  • Manoeuvreren
  • Werking veiligheidssystemen (ABS/ASR/ESP)
  • Doelremmen
  • Vaststellen uitzwaai
  • Spiegelafstand
  • Noodstop glad wegdek
  • Uitvoering W07-B Veilig werken met de vrachtauto opgeknipt

In deze uitvoeringsvariant wordt het theoriegedeelte klassikaal behandelt (maximaal 16 personen). Het theoriegedeelte van deze training duurt 4:30 uur. Vervolgens volgt elke deelnemer binnen tien kalenderdagen de praktijktraining. Per praktijkdag worden er 9 personen per docent getraind; 3 groepen van 3 personen per groep voor elk 2:30 uur.

Uitvoering W07-1E Veilig werken met de vrachtauto e-learning

Het theoriedeel van de training volgt elke deelnemer digitaal (e-learning) middels inloggen op de website. Hier worden filmpjes getoond, moet men vragen beantwoorden en wordt er tekst doorgenomen. De duur hiervan is 4:30 uur.

Elke deelnemer dient deze sessie volledig te hebben afgerond vóór er kan worden deelgenomen aan de praktijktraining. Wanneer er wordt gestart met e-learning moet de deelnemer binnen tien kalenderdagen zowel het theoriedeel als het praktijkdeel hebben afgerond. Nadat de module is doorlopen, volgt elke deelnemer binnen tien kalenderdagen de praktijktraining. Per praktijkdag worden er 9 personen per docent getraind; 3 groepen van 3 personen voor elk 2:30 uur.

Bijzonderheden

Er wordt deelgenomen aan de training in het eigen voertuig. Elke chauffeur dient de training te volgen met een “eigen” vrachtauto. 1 persoon per voertuig.

Duur

De training ‘W07 Veilig werken met de vrachtauto’ duurt effectief 7 uur, aanvang om 07:45 uur.

Registratie CCV

De training telt mee voor de registratie van de praktijk punten.

Het praktijkgedeelte van de training wordt uitgevoerd op één van onze verkeersveiligheidscentra met testbaan:

Locaties

Barneveld  –  (9 personen per dag / 3 personen per groep

Certificering

U krijgt een certificaat op naam. Deze training is gecertificeerd voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) en telt mee voor 7 uur praktijk.

Inclusief

Inlogcode e-learning

Exclusief

Lunch en aanmelden CCV

Vraag een offerte aan