Veilig rijden in de zorg

Waarom een rijtest

U, als zorginstelling, levert naast de zorg vaak ook het vervoer. Maar gebeurt dit ook veilig? Bezit degene die op pad gaat wel over voldoende inzicht en vaardigheden in het hedendaagse drukke verkeer?

Om dit zeker te weten bieden wij u de mogelijkheid uw chauffeurs te laten testen. Tijdens een rijtest/training wordt niet alleen gekeken naar de voertuigbeheersing, verkeersinzicht en waarnemingstechnieken, maar gaan we daadwerkelijk een stap verder om u een duidelijk beeld te geven of uw chauffeurs veilig de weg op kunnen. Voor u belangrijk om te weten, want uiteindelijk blijft u toch verantwoordelijk. Daarnaast worden de bevindingen van de instructeur vastgelegd in een rit- verslag en geeft hij waardevolle tips voor de verbetering van de rijstijl.

Praktijktraining openbare weg/Individuele praktijk- rit

Voorafgaand aan deze individuele rit op de openbare weg wordt aandacht besteed aan de juiste zithouding en spiegelafstelling zonder dode hoek. Deze zaken zijn essentieel om goed aan het verkeer te kunnen deelnemen, zeker met kwetsbare passagiers. Tevens wordt aandacht besteed aan een juist gebruik van de veiligheidsgordel(s).
Tijdens de rit zal aan de cursist advies worden gegeven over hoe men, indien nodig, de rijstijl kan verbeteren en aanpassen. Er zal voornamelijk aandacht worden besteed aan:

  • De juiste rijtechniek;
  • Defensief rijden;
  • ‘Taal van de weg’
  • Safety principes
  • De techniek van de moderne voertuigen
Duur van de training

1,5 uur

Veiligheidstraining met eigen auto

De training wordt gevolgd in uw eigen voertuig. Dat is immers de auto waarmee de chauffeur onderweg is.

Locatie

Deze training kan worden gegeven vanaf uw locatie.

Certificaat

De training wordt afgesloten met een rit- verslag en certificaat.

Prijs

Op aanvraag (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Vraag een offerte aan