WRM 65 Verhoogde rijvaardigheid (2 dagdelen)

Deze leerzame en leuke bijscholing bestaat uit een ochtend theorie en een middag praktische vaardigheden trainen op de slipbaan.

Theorie:
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Anti- slip technieken
  • ADAS & andere technische hulpmiddelen
  • De invloed van alcohol en drugs
Praktijk:
  • Noodremming en gebruik ABS
  • Onder- en overstuur oefening
  • Rem- en uitwijkoefening op glad wegdek
  • Corrigeren van de voor- en achterwielslip

De rijinstructeur heeft ten opzichte van andere weggebruikers een groter risico betrokken te raken bij het rijden onder slechte weersomstandigheden, omdat hij veel kilometers op jaarbasis maakt. Het is daarom van belang te weten hoe hij/zij op een professionele wijze moet handelen en de veiligheid van zichzelf, zijn leerling en andere weggebruikers weet te waarborgen door voldoende basiskennis en vaardigheden te bezitten.

Onderwerpen

Tijdens de bijscholing ‘Verhoogde rijvaardigheid’ wordt dieper ingegaan op theoretische kennis en praktische vaardigheden voor de rijinstructeur. Dit wordt zowel in theorie als praktijk gedaan. De rijinstructeur leert bijvoorbeeld hoe te handelen bij een noodstop, het rijden bij sneeuwval, de verschillen tussen onder- en overstuur karakter, de voordelen ADAS en de moderne technieken in de auto en de beperkingen daarvan.

Doelstelling

De rijinstructeur voldoende kennis en kunde te geven waardoor hij daadwerkelijk in staat is bij calamiteiten adequaat te kunnen handelen en/of uitleg te geven aan zijn leerlingen. Het op veilige wijze een leerling onder minder gunstige weersomstandigheden te begeleiden tijdens zijn/haar rijlessen.

Voor wie

Rijinstructeurs die hun kennis en vaardigheden willen vergroten op het gebied van voertuigbeheersing (Verhoogde rijvaardigheid). De rijinstructeur die zijn leerlingen tijdens de rijopleiding op juiste wijze kan begeleiden tijdens het rijden bij slechte of winterse weersomstandigheden.

Vereist ingangsniveau

Geldig certificaat rijinstructeur

Inclusief

Koffie/thee/fris en een lunch

Eigen auto

De trainingsbanen zijn zo aangelegd dat er geen schade of slijtage kan ontstaan aan uw voertuig. Daarnaast is het van belang dat u uw eigen auto onder extreme omstandigheden leert te beheersen.

Locatie

Testcentrum RDW te Lelystad (Rijksdienst voor het Wegverkeer)

Certificaat

De bijscholing wordt afgesloten met een certificaat

Prijs € 299,-  p.p.  (BTW vrijgesteld)

Boek hier